De ce, contează procentul de Aloe Vera și puritatea acestuia din produse?

Aproape toată lumea cunoaște beneficiile extraordinare pe care Aloe vera le are pentru sănătate. Mulți apreciază atât de mult planta încât o cresc și îngrijesc singuri acasă, în ghivece, pentru a o avea la îndemână în caz de urgență. Însă puțini înțeleg că nu toate speciile de aloe sunt la fel de bune și că nu toate produsele cu aloe de pe piață au procentajul adecvat și puritatea necesare pentru a furniza beneficiile pe care le așteaptă.

SĂ VORBIM PUȚIN DESPRE PURITATEA ALOEI

Dintre cele 400 de specii de aloe existente, doar Aloe barbadensis Miller (cunoscută ca Aloe vera) reușește să furnizeze toate beneficiile extraordinare pentru sănătate, iar cel care conține toți nutrienții valoroși pe care îi dorim cu toții este gelul din interiorul frunzei. Pachetul generos de substanțe nutritive din gel susține sănătatea din cap până în picioare, având numeroase beneficii pentru păr, unghii, piele, sistemul digestiv sau imunitate. Dar pentru a beneficia de ele, nu este suficient să rupi o frunză din ghiveci și să o pui pe piele – este important să se extragă exact partea potrivită din plantă, iar în anumite situații, să se amestece cu extractele botanice și ingredientele naturale potrivite, care să îi potențeze efectele pentru rezultate maxime și eficiente. Structura frunzei de aloe este formată dintr-o fracțiune solidă (coajă sau epidermă), celule (suc aloifer), parenchim (substanță intercelulară) și mucilagii. Epiderma este cerată pe exterior și acționează ca scut protector. Sub epidermă (pe partea interioară a acesteia) regăsim așa numitul suc aloifer recunoscut după gustul amărui. După aceste celule aloifere este mucilagiul care conține acemmanan – cu proprietăți benefice pentru sistemul imunitar. Așadar, după îndepărtarea epidermei și a sucului aloifer, rămânem cu gelul pur (numit parenchim) și mucilagiile care au proprietăți remarcabile pentru sănătate. Oamenii de știință au identificat mai mult de 200 de compuși activi în gel, care acționează sinergic pentru a avea proprietățile benefice asupra organismului (aminoacizii, enzimele, saponinele, mineralele, vitaminele și acizii grași).

PROCESUL DE CULTIVARE A PLANTEI ALOE VERA

Există numeroase plantații de aloe în întreaga lume, dar nu multe companii le dețin. Forever Living Products deține propriile plantații, ceea ce înseamnă că poate controla întregul proces de cultivare și recoltare. Pe lângă plantații, Forever deține laboratoarele care efectuează teste, fabricile unde se procesează frunzele de aloe și se obțin produsele și depozitele care le găzduiesc. Cu o implicare totală în viața fiecărei plante – de la cultivare și până la recoltare – Forever poate monitoriza cu atenție ce se întâmplă și se asigură că fiecare plantă este îngrijită corespunzător pentru a-și păstra calitățile intacte. În total, Forever deține peste 2600 de hectare de Aloe barbadensis Miller, localizate în Texas și Republica Dominicană. Turme de oi, capre și vite străbat câmpurile pentru a ajuta la combaterea buruienilor și pentru a furniza plantelor îngrășământ natural. Atunci când o plantă ajunge la maturitate, frunzele din exterior sunt atent recoltate manual și analizate cu atenție pentru a li se verifica calitatea, dar și pentru ca frunzele tinere (din interior) să nu fie deteriorate în acest proces, fiind lăsate să crească. Odată culese, frunzele bogate în nutrienți sunt transportate la o stație aflată la fața locului pentru a fi spălate și filetate manual. Fermierii locali sunt instruiți pentru a îndepărta cu atenție coaja frunzei astfel încât să rămână doar gelul pur din interior. La câteva minute după filetare, gelul este stabilizat printr-un proces unic utilizat de Forever, care îi garantează puritatea și calitatea. Fiecare frunză este procesată în maximum 6 ore de când a fost recoltată. Gelul trece apoi prin teste minuțioase și repetate, pentru a ne asigura că nu rămân urme de microbi sau fungi. Forever Living efectuează peste 1.4 milioane de teste de calitate pe an, oferind astfel consumatorilor siguranța că beneficiază de cea mai pură și de calitate aloe de pe piață în produsele sale.

PROCENTAJUL DE ALOE CONTEAZĂ

Odată ce gelul ajunge în fabrici, oamenii de știință îi adaugă acestuia alte ingrediente botanice speciale și uleiuri naturale pentru a crea produse noi și eficiente, printre care și produsele de îngrijire a pielii sau băuturile nutritive. Există multe companii pe piață care comercializează produse pe bază de aloe. Dacă veți analiza cu atenție etichetele, veți descoperi că procentul de aloe din multe este foarte mic, iar de regulă, se folosesc seva și alte părți ale plantei, mai puțin nutritive și eficiente decât gelul. Dacă vrei să fii sigur de integritatea și calitatea unui produs pe bază de aloe, urmărește eticheta și vezi dacă apare aprobarea IASC (Consiliului Științific Internațional pentru Aloe). IASC aprobă doar acele produse care îndeplinesc standardele lor extrem de ridicate de calitate, așa cum sunt cele de la Forever Living. În ciuda faptului că afectează calitatea, multe companii preferă să compromită rețetele produselor folosind părțile imediat de sub coaja plantei care sunt mai puțin nutritive, deoarece extragerea gelului pur de la interior este un proces costisitor, care necesită timp. Un extract de aloe de slabă calitate înseamnă și beneficii mai puține pentru sănătate și produse ineficiente. Din fericire, compania Forever Living este expertă în calitate și a patentat metoda de extragere a gelului (astfel încât să îi păstreze toate componentele și substanțele nutritive intacte), asigurându-se astfel că produsele conțin tot ce-i mai bun din plantă. Din moment ce Aloe vera susține sănătatea sistemului imunitar și contribuie la menținerea unei digestii sănătoase, îți vei dori întotdeauna o băutură cu un procentaj crescut de aloe în ea – deoarece cu cât conține mai multă aloe, cu atât rezultatele sunt mai bune. Forever Aloe Vera Gel este aproape la fel de pur ca ceea ce regăsim în plantă. Conține 99.7% gel pur de Aloe vera, fiind produsul cu cea mai mare concentrație de gel pur de aloe de pe piață. Oferta noastră de băuturi nutritive este îmbogățită cu Forever Aloe Berry Nectar, cu 90.7% gel pur de aloe, cu adaos de mere și merișoare, și Forever Aloe Peaches, cu 84.3% gel pur de aloe căruia i s-au adăugat savoarea și prospețimea piersicilor bine coapte. Aceste procente sunt cu adevărat uimitoare, dar beneficiile băuturilor noastre nu se opresc la aloe. Este important de specificat că băuturile noastre nutritive nu conțin conservanți artificiali sau zahăr și că sunt îmbogățite cu vitamina C, atât de necesară organismului, totul în ambalaje reciclabile bine sigilate, pentru a păstra toată bunătatea gelului în interior.
Și nu doar băuturile au un procentaj crescut de aloe în Forever. Băuturile cu aloe sunt extrem de benefice, dar planta are proprietăți remarcabile și când este utilizată extern, în special pentru piele, păr, unghii – purifică, hidratează și hrănește, iar produsele Forever care o conțin din abundență oferă o îngrijire la superlativ a întregului corp:
• adaugă Aloe Activator în rutina ta de îngrijire a pielii sau cea de frumusețe și beneficiezi de puterea a 98.9% conținut de aloe (îl poți folosi ca demachiant, loțiune tonică sau produs de hidratare a pielii);
• pulverizează Aloe First în părul tău pentru a beneficia de aloe în procent de 80% (calmează scalpul și protejează părul de efectele nocive ale soarelui);
• folosește din abundență Aloe Propolis Creme pe tot corpul pentru a experimenta plăcerea și beneficiile a 74% conținut de aloe, pentru o piele moale și catifelată la atingere. Nu toate produsele de pe piață care se laudă că au în componență aloe o conțin într-un procent suficient de crescut pentru a fi eficientă. Dacă doriți produse de calitate în care puteți avea încredere, citiți cu atenție etichetele și verificați nu doar cantitatea, ci și specia și proveniența plantei în compoziția lor.
Suntem Compania Aloe Vera, iar împreună cu companiile afiliate suntem lideri mondiali în Aloe vera. Deținem controlul a tot ce se întâmplă cu plantele noastre și ne mândrim cu o transparență totală în privința modului în care sunt cultivate, îngrijite și recoltate, dar și procesate pentru a ajunge în produsele pe care milioane de oameni le adoră de peste 41 de ani în lume și de peste 21 de ani în România.
Revista FOREVER nr. 244 din August 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *